Peter Sørensen

Hej Jørn.

Ville lige sende dig en lille update om hvordan det går efter jeg er begyndt på dit gødnings program.

Må sige mine planter elsker det, jeg har begrænset lys med kun 2 x 18 w t8 men stadig gror mine planter som skidt, jeg tynder ud i dem ca. 2 gange om ugen for at de ikke skal tage overhånd.

Det er en sand fornøjelse at se på.Så jeg vender klart tilbage når jeg ikke har mere gødning.Har vedhæftet et billede så du kan se hvor lækkert og frisk alting er

VhPeter Sørensen

dag1

Jeg skrev til Jørn for at få hjælp til mine triste planter.

Han vendte tilbage med en mail, hvor der stod at han gerne ville hjælpe; jeg skulle blot sende mine vandværdier til ham og han ville lave en gødningsplan. Sagt som gjort.

Kort tid efter kom der en pakke fra Jørn med nogle små poser. På poserne stod angivet at hver pose skulle blandes op med varmt vand og i hvilken mængde der skulle gødes.

Efter noget tid kunne jeg se en forskel på nogle af planterne, men ikke på alle. Derfor skrev jeg tilbage til ham. Han forklarede mig, meget pædagogisk, hvad jeg skulle forvente og det vidste sig at mine forventninger var alt for store…Jeg skruede mine forventninger ned og fortsatte med at gøde.

Jeg ved ikke hvad der skete, men pludselig begyndte det hele at gro som bare pokker… jeg skiftede en stor javabregne ud med Limnophila sessiliflora og den er jeg nød til at klippe hver uge, da den ellers vil stjæle lyset fuld stændig…

dag 1.....

dag30

Ved siden af gødningsprogrammet giver jeg EasyCarbo (ville gerne have råd og mod til rigtig CO2  - men det må vente)Alt i alt er jeg meget tilfreds med resultatet og ikke mindst hjælpen fra Jørn.

Det kan varmt anbefales at bruge de penge som det endnu engang koster for at få et flot akvarie…

_______________________________

Med venlig hilsen / Best regards 

Tommy Lauridsen

dag 30

dag70
dag 70
henrikmaack

Efter i mange år at have prøvet at få pæne og velnærede planter, som ikke efter tid har måtte smides for at så købe nye, fik jeg kontakt med Jørn.

Det var starten til et fantastisk planteakvarium.

Efter at have fået mine vandværdier fra det lokale vandværk, beregnede Jørn hvad mit akvarium havde brug for, og hvad der skulle tilsættes fremover. Så efter at jeg have fået lagt bundlagsgødning (rødler) og begyndt at gøde efter Jørn´s anbefalinger, skete der en meget stor forandring i mit akvarium i løbet af et stykke tid.

De første planter man så positive resultater var på mine stængelplanter, men noget tid senere kom mine solitærplanter også med. I dag har jeg et frodigt og grønt akvarium, uden at planterene skal skiftes ud. Nu er det mere et spørgsmål om beskæring og klipning af planterene.

Som tillæg får man også et sundt miljø (økosystem) som fiskene i akvariet sætter stor pris på.

Jeg kan på det varmeste anbefale Jørns gødnings produkter samt strategier.

Henrik Maack

tommyo

Jeg har haft akvarierne i et års tid efterhånden. Allerede fra starten vidste jeg at der skulle være mange og flotte planter. Studerede derfor en masse hjemmesider og bøger. Fandt ud af Jørns eksistens, mødte ham og fik fyldt ørene med alskens kemi og planteteori.

Fik gang i noget rødlersbundlag, fik startet CO2 gæranlæg og færdiggødning fra den lokale fiskehandler.

Det var bare slet ikke godt nok og derfor begyndte jeg med Jørns USB gødning. Sikke planter der kom ud af det. Nu fungerede tingene.

Der manglede dog et enkelt punkt før jeg var helt tilfreds, nemlig blade fyldt med iltbobler.

Det kom med CO2 trykanlæg og det nye lys. Iltboblerne strømmer rundt i akvariet, bobler op af bunden og er på alle planterne, simpelthen fantastisk.

Det eneste der er at hænge sig i, er den enorme produktion af nyt materiale. Planterne vokser meget stærkt, men de er flotte og der er altid folk der gerne vil høste af overskuddet.

Mine klareste anbefalinger til USB gødningen og til hele serviceringen fra Jørns side…

Bramming 18/1-09

Tommy Olinsson

Nicklas F

Hej Jørn.

Jeg er kun positivt over at folk som dig vil gøre dette lækre arbejde for os der ikke rigtig har forstand på det hele endnu.

Gødningen er jeg kun positivt overrasket over, både mikro/makro- og bundlagsgødningen. Jeg fik nyt lys til akvariet samme dag som jeg fik din pakke med gødningen, kan kun sige at mine planter næsten kun har smilet til mig fra den dag af. Dog har der været lidt problemer med alger og div. ting, men det har nok mest været på min fejl mht. lyset.

Du er nærmest en gutter mand ;) Hver gang jeg ikke lige har forstået noget eller skulle have hjælp med et eller andet med planter at gøre, har jeg følt at du har gjort dit allerbedste forsøg på at hjælpe, det er jo kun en dejlig oplevelse.

Out Nicklas aka. Giggas.