Header image  
Tips og tricks til dine akvarieplanter
 
line decor
  FORSIDE  ::  
line decor
   Gødningsnyt...
 
 
 

Så vil jeg løfte sløret lidt for hvad jeg går og pusler med ud over at give gode råd omkring planter og gødning på diverse akvarie fora...

Jeg har i nogen tid arbejdet på at få fremstillet et rigtig godt universelt gødnings-koncept, og det ser ud til at være lykkedes til fulde, det er afprøvet ved flere udvalgte akvarister med et rigtig godt resultat, så mit mål med at få fremstillet en enkel og komplet gødningsserie, som er let at gå til også for akvaristen med et selskabsakvarie,er ved vejs ende.....

Det eneste der behøves til akvariet ud over denne serie er noget fornuftigt lys, jeg vil anbefale min. 0,5 - 0,6 watt pr. liter og gerne ved anvendelse af de rør jeg plejer at anbefale med farvekoderne 827 og 865.... og så en sidste ting, noget kulstof...det kan tilføres enten som co2 eller ved hjælp af Easylife produktet Easy carbo og det doseres efter de forskrifter som Easylife foreskriver 1 ml pr. 50 liter vand ved få planter og 2 ml pr. 50 liter ved mange planter....

Konceptet består af følgende gødnings-serie:
1 mikro gødning som indeholder 500 ml
1 makro gødning som indeholder 1000 ml
1 bundlagsgødning af de kendte rødlerskugler 300 gram drænet/tørret
1 refill pakning til makro gødning (til de der selv har lyst til at blande)
1 refill pakning til mikro gødning ((til de der selv har lyst til at blande)

Gødningerne vil stort set blive leveret som de tager sig ud her til højre på billedet, dog vil der være den ændring at makrogødningen formentlig bliver leveret med grønne kapsler og mikrogødningen med røde kapsler, som iøvrigt er børnesikrede... Dette er valgt, for at det skal være let at holde styr på, hvad man har i hænderne. Kapslerne vil matche farven på den label der sidder på flasken og tildels farven på indholdet, dvs. den røde kapsel matcher mikrogødningen som nærmest er rødbrun.
Refill'en vil være færdigblandet og skal bare opløses i vand og svarer ellers helt til indholdet der er i originalflasken.
Gødningskuglerne vil blive leveret i en klar pet-plast med monteret låg, så den kan åbnes og lukkes efter behov og er tildels på den måde sikret mod små pilfingre...

Doseringsflaskerne vil på bagsiden være udstyret med en letlæselig og forståelig doseringsvejledning, det bliver meget meget enkelt at gå til, dosering vil være pr.. 50 liter akvarievand: 1 ml mikrogødning og 3 ml makrogødning pr. dag.

En korrekt dosering vil således være meget let at foretage korrekt. I øjeblikket overvejer jeg at medlevere 1 stk. kanylesprøjte sammen med hver enkelt flaske, således at det også vil være helt uproblematisk at dosere i selv meget små akvarier.. det er dog ikke noget jeg har bestemt mig for endnu, men hører gerne nærmere fra evt. interesserede om det er noget man vil sætte pris på som en medleveret feature!
Desuden vil jeg også meget gerne høre hvis nogen evt. skulle have en god idé eller et ønske, som de har manglet ved brug af evt. andre gødningsprodukter... Hvis idéen er af en sådan karakter, at jeg vurderer den som virkelig god og brugbar vil den blive præmieret med gratis gødning til 1,3 eller 6 måneders forbrug! (Forslag kan sendes til denne mail adresse: info@ullits.org og skriv venligst i emnet: "gødningsforslag" ).
Eventuelt præmierede vil blive listet på siden med navns nævnelse og for hvilket forslag præmien er givet, jeg forbeholder som nævnt ovenfor at forkaste evt. forslag, men der vil blive givet besked til hver enkelt om hvorfor det evt. er blevet forkastet.

Planen er i løbet af det næste halve år, at få disse produkter ud til din lokale akvarie-butik, såfremt de da ønsker at forhandle produktet, så hvis du ikke finder det på hylden hos din lokale forretning, så gør dem endelig opmærksom på muligheden for at de kan få det, er tilstede, der er ingen krav om at de skal aftage et minimum antal, så det er helt risikofrit for butikken...

Efterhånden som forskellige butikker bliver forhandlere af produktet, vil de blive listet her på hjemmesiden, så I altid er istand til at finde frem til nærmeste forhandler!

Her til højre kan i se eksempler på de labels der tænkes anvendt, de er stadig i udkast, men der sker formentlig ikke den store ændring, så nu ved i hvad i skal holde øje med!

I er også meget velkommen til at skrive til info@ullits.org hvis der skulle være spørgsmål til produktet!

dosing bottles
bundlags goedning Makro goedning
mikro goedning doseringslabel